17 кандидати искат да са кмет на Варна

stat 12:49  |  21 септември 2011 / Редактор Гергана Мишева /  
ДПС ще подкрепи Борислав Гуцанов ДПС ще подкрепи Борислав Гуцанов
Сн.: БГНЕС

17 са регистрираните кандидати за кметове на Варна, които ще премерят сили на предстоящите местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия. На предишните през 2007-ма година техният брой е бил 12.
Двама от кандидатите са издигнати от инициативни комитети, трима от коалиции, а останалите от партии, предаде Дарик радио.

За кметския стол в морската столица ще се борят:
аптекарският бос Веселин Марешки, издигнат от инициативен комитет, Антон Луков от коалиция “Да за Варна”, Валентин Великов от партия “Общество за нова България”, Иван Върбанов Иванов от Зелената партия, Светлозар Николов от “Обединение достойна България”, досегашният кмет Кирил Йорданов, настоящият кмет на район “Владислав Варненчик” Добромир Джиков, бившият футболист на “Спартак” Иван Петров Иванов, лидерът на БСП Борислав Гуцанов, архитект Калина Павлова от партия "Зелените", Мартин Стоянов от партия “Нова Европа”, Николай Недков от Синята коалиция, Костадин Костадинов от коалиция “Варна утре”, Йордан Андреев от НДСВ, Димо Стоев от РЗС, Димитър Карбов от “Атака” и Илия Костадинов, издигнат от инициативен комитет.

Искаме промяна не само във Варна и затова ще подкрепим кандидатурата на БСП Борислав Гуцанов, каза междувременно зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде БГНЕС в града.
Цонев уточни, че и на втори тур не биха подкрепили никой от кандидатите на ГЕРБ.

Регистрираните листи с кандидати за общински съветници за изборите са 47.
За кмет на село Тополи са се кандидатирали 5 души, за Казашко е само един. Кандидатите за кметското място в Звездица са трима, същият е броят им и в Константиново и Каменар.

На 17-ти септември Общинската избирателна комисия е поискала да бъде уведомена от районните кметства къде се поставят билбордове и дали в петте района се провежда предизборна агитация. На запитването е получен отговор от партия РЗС, които са обявили, че имат билбордове на кандидат-кмета си Димо Стоев преди той да е бил регистриран в ОИК. Предстои да се изясни дали има нарушение на Изборния кодекс.

Получени са сигнали и за разпространение на предизборни диплянки в пощенски кутии от коалиция, която издига свой кандидат за кмет на Варна. До 27-ми септември ще бъдат назначени секционните избирателни комисии. От Общинската избирателна комисия предупреждават хората, които ще гласуват в чужбина, да подадат удостоверения 14 дена преди изборите.

Варненците, които са с увреждания, ще могат да гласуват в подвижни избирателни кутии след подаване на заявление в кметството по местожителство до 22-рисептември.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК