Задържаха измамник на абонати на ”Енерго Про”

stat 12:25  |  14 февруари 2018 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Ръце с белезници, арест, полиция Ръце с белезници, арест, полиция
Сн.: Shutterstock

Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа обвиняем за измама на абонати на енергодоставчик
46-годишният Петър К. е привлечен като обвиняем за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбудил или поддържал в заблуждение абонати на "Енерго Про продажби“ АД, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той се занимавал с изкупуването на вземания от абонати на енергодружеството. Те произтичали от извършени корекции от страна на „Енерго про продажби“ на сметките на абонати, платили суми за непотребена коригирана електроенергия. Обвиняемият издирвал тези абонати и се представял за адвокат пред тях, макар че никога не е бил вписван в адвокатска колегия.

Обещавал им, че ще води дела срещу енергодружеството. За целта искал да бъде упълномощен. След като се снабдявал с пълномощните, Петър К. продавал вземанията на абонатите на свързани с него търговски дружества, едно от които било собственост на неговия брат.

Веднага след това двете търговски дружества завеждали дела срещу „Енерго Про продажби“ АД. След спечелване на съдебните дела, енергодружеството заплащало доброволно всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски дружества. Те обаче не изплащали сумите на абонатите, въпреки клаузите в договорите за прехвърляне на вземанията.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ срещу измамника.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК