Проверка за осъдени престъпници на свобода във Варненско

stat 15:35  |  11 януари 2018 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Проверката трябва да установи колко души са се измъкнали от ареста Проверката трябва да установи колко души са се измъкнали от ареста
Сн.: МВР

Започнала проверка на случаите, при които лица с влезли в сила присъди не са задържани за изтърпяване на наложените им ефективни наказания.
Това е станало със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката е възложена на прокурорите от надзора за изпълнение на наказанията във Варна, Девня и Провадия. Крайният срок за изпълнение на заповедта е 26 януари.

В обобщена справка се изисква да бъде посочен общият брой на образуваните изпълнителни преписки с наложено наказание „Лишаване от свобода“ в съответните прокуратури, по които до 12 януари тази година не са издирени и задържани осъдените с влезли в сила присъди.

Проверката трябва да обобщи и съдебните актове, които са изпратени за изпълнение на ОД „Охрана“ – Варна, по които липсва уведомление за задържането на осъдения, както и преписките, по които е била издадена Европейска заповед за арест или е било изготвено предложение до ВКП за екстрадиция на лице с влязла в сила присъда.

На проверка подлежат и предприетите действия за издирването и установяването на осъденото лице, обявявано ли е то на общодържавно или международно издирване, извършвани ли са реално издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на осъдения.

Контролът по изпълнението на заповедта на окръжния прокурор на Варна е възложен на административните ръководители на трите районни прокуратури на територията на Окръжната прокуратура.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК