Чистачка в гимназия откраднала 200 лева от ученици

stat 17:35  |  10 януари 2018 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Жената е върнала парите и се е отървала с условна присъда Жената е върнала парите и се е отървала с условна присъда
Сн.: Shutterstock

62-годишна хигиенистка в елитна варненска гимназия е призната за виновна, че от септември до 9 ноември 2015 г. е отнела парични суми от 11 ученика от два класа.
Тя обаче получи само условна присъда.

Престъплението е извършено при продължавано престъпление и чрез използване на служебно предоставените й ключове за почистване на класните стаи.

Чистачката се възползвала от провеждането на занятия по физкултура извън класните стаи и под предлог, че влиза да чисти в помещенията, системно бъркала в джобовете на ученически якета и вземала различни дребни суми от тях.   

След установяването на липси част от учениците оставили по време на поредно занятие по физкултура включени камерите на мобилните си телефони, като по този начин били забелязани неправомерните действия на възрастната жена и подаден сигнал до директора.

Отнетите от учениците от два класа суми са на обща стойност за близо 200 лева.

62-годишната Т. Т. е с чисто съдебно минало. Причинените имуществени вреди са възстановени на пострадалите. По силата на постигнато споразумение между страните, съдът наложи на подсъдимата наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен. Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК