Кметът: Ще има прелези за пешеходци по новия бул. „Левски“

stat 10:18  |  6 декември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Продължават ремонтните дейности на бул. ”Левски” във Варна Продължават ремонтните дейности на бул. ”Левски” във Варна
Сн.: БТА

Напредва изграждането на новото трасе на бул."Васил Левски", който ще преразпредели движението във Варна и ще отведе транзитния трафик извън централната част.
До момента сме изградили 970 м водопроводи в участъците между ул. "Подвис" и ул. "Зюмбюл", както и между бул. "Сливница" и бул."Вл. Варненчик". Готова e 500 м дъждовна и 650 м битова канализация. Поставени са 166 пилона, от тях 122 в участъка от бул. "Сливница" и бул."Вл. Варненчик", останалите са в южната част в Максуда. Това обяви кметът Иван Портних, който направи оглед на строителните дейности на новото трасе на бул."Левски" със зам.-кмета Христо Иванов.

От 135 обекта, които трябва да бъдат отчуждени по цялото трасе, за 129 са изготвени оценки и са обявени за отчуждаване.

В срок от 1 до 3 месеца от обявлението се издават заповеди за отчуждаване, като по закон гражданите имат право да оспорват в съда тези оценки, коментира кметът.

Продължават и дейностите по почистване на нерегламентираните сметища край Максуда. До момента са изнесени около 31 000 тона отпадъци.

"Всеки ден отваряме нови участъци по трасето. В близките дни започваме работа по всички кръстовищата на булевардите "Цар Освободител", "Сливница", "Вл. Варненчик". Опитваме се да минимизираме промените в градския транспорт, да се осигури проходимост на автобусите на градския транспорт и на автомобилите. В тясна връзка сме със строителите и КАТ, за да можем да създадем максимална координация. Естествено, при реализацията на такъв мащабен проект няма как да няма затруднения. Моля всички граждани за търпение и разбиране. В крайна сметка, след приключване на ремонтните дейности, ефектът ще бъде изключително положителен за всички", каза кметът Иван Портних.

По повод пешеходното преминаване след изграждането на новия булевард, кметът обясни, че са предвидили прелези - до стадион "Спартак", между "Цар Освободител" и "Сливница", между "Сливница" и "Вл. Варненчик", а на "Кап. Райчо" и "Кракра" - автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. "Цар Освободител", "Сливница" и "Вл. Варненчик" ще има пешеходни пътеки.

Така че, обезпечаването на безопасността на пешеходците ще бъде факт", допълни кметът.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК