Арест за адвокат, опитал да вкара дрога в затвора

stat 13:25  |  4 декември 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Според съда има опасност юристът да извърши престъпление срещу правосъдието Според съда има опасност юристът да извърши престъпление срещу правосъдието
Сн.: Bulphoto

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка „Задържане под стража“ на адвокат, хванат да вкарва наркотици в затвора.
Варненският юрист Йордан Р. е задържан на 1 декември и му е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, за което може да получи присъда от 2 до 8 години затвор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Адвокатът внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини в затворническото общежитие в село Разделна край Варна с цел да ги продаде на двама лишени от свобода. На входа на затворническото общежитие бил помолен да извади всички вещи от дрехите си. Едва при повторно настояване на затворническата охрана адвокатът извадил от якето си облепено с черно тиксо пакетче, в който се съдържали наркотичните вещества.

С определението си съдът намери, че съществува основателно подозрение, че Йордан Р. е извършител на престъплението, в което е обвинен, и посочи събраните от разследването гласни доказателства за това. Съдът прие също, че има реална опасност адвокатът да извърши престъпление против правосъдието, ако е на свобода.

Представените от защита документи за здравословното състояние на обвиняемия според съда не влияят на извода, че искането на Окръжната прокуратура във Варна е основателно. Определението на Варненския окръжен съд, с което бе взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд, подчертаха от държавното обвинение.

Възможно е в други случаи адвокатът да е успявал да внесе дрога за свои клиенти, коментираха разследващи.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК