Военните ни моряци честват 120 години ВМБ

stat 15:23  |  14 ноември 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Военните ни моряци валидираха пощенска картичка Военните ни моряци валидираха пощенска картичка
Сн.: Bulphoto

По случай 120-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна беше открита фотоизложба и валидирана пощенска картичка.
Беше представена и юбилейна брошура и монета.

С откриването на фотоизложба и валидиране на пощенска карта със стилизиран образ на фрегатата "Смели" бе поставено началото на честванията за 120-годишнината на Военноморската база /ВМБ/ във Варна.

Вижте снимки >>>


Тържеството уважиха много ветерани, действащи военни моряци, граждани. Сред гостите бе и 96-годишният адмирал Иван Добрев, който е отдал 45 години от живота си на военния флот, като е бил както командир на ВМБ-Варна, така и на ВМС.

За годишнината са направени юбилейни монети, значки и брошура, съобщи командирът на базата кап. I ранг Георги Георгиев, цитиран от БТА. Той уточни, че монети ще получат всички негови предшественици или техните наследници.

Със значки ще се сдобие целият личен състав на базата. Военноморската база във Варна е създадена на 12 ноември 1897 г. с указ на княз Фердинанд. Този документ разделя действащата военна флотилия на страната на речна - с щаб в Русе, и морска.

Първият нов и голям кораб на моряците във Варна е авизото "Надежда". Командир на българската военноморска база е лейтенант Петър Леондиев.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Викинг

Викинг

"Viking": По исторически документи и викингските "Саги за кралете". Действието се развива през...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК