Видео с бой между ученички шокира варненци

stat 11:27  |  13 ноември 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Двете момичета се бият на улицата пред съученици Двете момичета се бият на улицата пред съученици
Сн.: Varna24.bg

Любителското видео, което показва как две варненски ученички се бият, предизвика остри реакции в социалните мрежи и въпроси дали се организират такива боеве.
Случката се разиграла в почивен ден в центъра на Варна. От записа (виж долу) се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици. Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт. Момичето, проявяващо агресия, е от училище „Стефан Караджа”, а набитата девойка - от Музикалното училище във Варна.

Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

Началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова коментира пред Нова телевизия:

„Получих този клип в неделя с послание: „Вижте това и да видим как се справяте с агресията”. Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище – „Стефан Караджа”. Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки”.

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

„Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище”, заяви Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

„Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове”, коментира пък училищният психолог Младен Владимиров.Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Викинг

Викинг

"Viking": По исторически документи и викингските "Саги за кралете". Действието се развива през...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК