Видео с бой между ученички шокира варненци

stat 11:27  |  13 ноември 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Двете момичета се бият на улицата пред съученици Двете момичета се бият на улицата пред съученици
Сн.: Varna24.bg

Любителското видео, което показва как две варненски ученички се бият, предизвика остри реакции в социалните мрежи и въпроси дали се организират такива боеве.
Случката се разиграла в почивен ден в центъра на Варна. От записа (виж долу) се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици. Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт. Момичето, проявяващо агресия, е от училище „Стефан Караджа”, а набитата девойка - от Музикалното училище във Варна.

Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

Началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова коментира пред Нова телевизия:

„Получих този клип в неделя с послание: „Вижте това и да видим как се справяте с агресията”. Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище – „Стефан Караджа”. Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки”.

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

„Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище”, заяви Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

„Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове”, коментира пък училищният психолог Младен Владимиров.Премиери

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК