Само 5 г. затвор за мъж, пребил до смърт леля си

stat 14:13  |  11 октомври 2017 | | / Десислава Димитрова /  
Присъдата на мъжа, който вече е осъждан за убийство, може да бъде обжалвана Присъдата на мъжа, който вече е осъждан за убийство, може да бъде обжалвана
Сн.: Shutterstock

Варненският окръжен съд осъди на 5 години и 4 месеца затвор 56-годишния Георги Ганчев, нанесъл жесток побой на леля си, довел до нейната смърт.
Той беше изправен пред Темида по обвинение за причиняване кончината на 83-годишната жена, вследствие на умишлено нанесени средни телесни повреди.

До ниската присъда се стигна след съкратено съдебно следствие, поискано от самия него, при което Георги призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Така съдът му наложи наказание 8 години лишаване от свобода, които след задължителната редукция, бяха намалени на малко повече от 5 г. Присъдата ще бъде излежана при строг режим.

Подсъдимият, който е от Елхово, дошъл да живее в дома на леля си Климентина Хр. в кв. „Владиславово“ във Варна, след като тя счупила крайниците си при падане в жилището си. След претърпяната операция възрастната жена била неподвижна и вече била помолила двама съседи да идват да я обгрижват, като им дала ключ за апартамента си.

Племенникът й обаче често пиел, а алкохолът го правел агресивен. На 16 март 2017 г., под въздействието на алкохол, той нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели състоянието й - насинено око и рана на главата, сигнализирали на телефон 112. Пред полицаите в присъствието на агресивния си племенник баба Клементина обяснила нараняванията си с падане. Насаме обаче им казала, че Георги я е пребил с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се страхува от него.

На насилника бил съставен предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а пострадалата била отведена в болница.

На 3 април тази година обаче, отново бил подаден сигнал за семеен скандал на адреса. При позвъняване в жилището никой не отворил. Съседка обаче отключила на униформените и те открили старицата цялата в синини. Тя обаче обаче отказала медицинска помощ от страх да не бъде бита отново.

На 8 април, след като се почерпил с 200 грама водка, Георги пак влязъл в стаята на леля си и решил да смени телевизионния канал, който гледала. Когато тя се възпротивила, той се нахвърлил върху нея и псувайки и нанесъл удари с юмруци по цялото тяло.

На сутринта съседката отключила жилището и открила стряскаща гледка. Липсвала част от кожата на лявата ръка на жената, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опита да бъде удушена. Жената пак била откарана в болницата, където съдебномедицинска експертиза установила множество травми по цялото й тяло, счупени 8 ребра и раменна кост, както и масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия била преместена в реанимация и поставена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лечение. Въпреки това, на другия ден починала.

Георги Ганчев вече е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, уточниха от прокуратурата.

От началото на сегашното разследването той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК