Над 200 млн. лева за инфраструктурата на Варна

stat 18:06  |  13 септември 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов /  
Иван Портних: Усилено се работи по изграждането на бул.”Левски” Иван Портних: Усилено се работи по изграждането на бул.”Левски”
Сн.: Официален сайт

Над 200 милиона лева ще бъдат вложени в редица инфраструктурни обекти във Варна, съобщи днес кметът на града Иван Портних.
Това кметът каза при огледа на строителните дейности, които текат на ул. "Мара Тесава" в кв."Аспарухово" в обхват от бул. "Първи май" до бул."Народни будители", предаде БТА.

Той посочи, че усилено се работи по изграждането на бул."Левски", като строителните дейности се извършват едновременно от двете страни на трасето.

"Има много процедури, които трябва да бъдат извървени, за да се обезпечи реализацията на обекта. Над 200 имота ще бъдат отчуждени, малка част от тях са обитаеми. Там, където е необходимо се извършва препроектиране на отделни детайли от проекта, във връзка с по-прагматични решения", посочи кметът. Той допълни, че това е мащабно съоръжение, сложно за изпълнение, съпоставимо с Аспаруховия мост.

Проектът обхваща района от кръстовището на бул."Васил Левски" с ул. "Подвис" и ул. "Брегалница", до крайбрежната ул. "Девня". Предвижда се разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти.

Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул."Прилеп", бул."Цар Освободител", бул. "Сливица", бул. "Вл. Варненчик" и ул. "Кракра" ще се осъществява на различни нива, като бул."Левски" ще преминава под тях. Така той ще изпълнява предназначение на скоростно трасе.

Другите предстоящи ремонти са на улиците "Ана Феликсова" и на парка във "Възраждане" и на "Цар Борис Трети" в кв."Виница".

Ремонтът на Аспаруховия мост ще бъде извършен от Агенция "Пътна инфраструктура" наесен, каза още кметът. Той посочи, че очаква АПИ да създадат необходимата организация, за да се избегнат сериозни задръствания.

Заедно със зам.-кмета Христо Иванов, Портних направи оглед и на останалите отсечки от проекта за рехабилитация на ул. "Мара Тасева" - ул. "Георги Стаматов" и "Нишава", и отсечките водещи към училището за деца с нарушено зрение и към онкологичната болница.


Премиери

Викинг

Викинг

"Viking": По исторически документи и викингските "Саги за кралете". Действието се развива през...

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК