6 месеца пробация за жена, теглила бърз кредит с чужди данни

stat 16:28  |  13 септември 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Съдът е гледал делото по бързата процедура Съдът е гледал делото по бързата процедура
Сн.: Shutterstock

25-годишна жена, изтеглила бърз кредит с данните на майка си, бе осъдена на 6 месеца пробация, съобщиха от прокуратурата.
Наказанието на Ивелина Др. е задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за половин година, постанови Варненският окръжен съд при условията на съкратено съдебно следствие.

Младата жена кандидатствала за кредит от 300 лева в сайт на фирма, която предоставяла бързи заеми. В електронния въпросник за кандидатстване за кредит тя посочила данните от личната карта на майка си. Като лице за връзка пък записала друга жена.

На 15 октомври 2014 г. исканата сума била отпусната в посочената банкова сметка на Ивелина.

Подсъдимата живеела в общ дом с майка си, но отношенията им били влошени. За изтегления и необслужван кредит майка й научила, след като било образувано гражданско дело в съда по предявен от фирмата за бързи кредити иск за 965 лева. В исковата молба били посочени трите имена на майката, номера на личната й карта и ЕГН, но банковата сметка, по която били преведени парите, се оказала на дъщеря й.

Свидетелката, чийто телефонен номер подсъдимата посочила за връзка без нейно знание, била медицинската сестра, с която Ивелина се запознала, докато лекувала травма в болницата. Впоследствие двете жени се сприятелили и във Фейсбук. По време на разследването станало ясно, че по същия начин подсъдимата теглила и друг бърз кредит, но успяла да го изплати.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК