30 общински училища са ремонтирани във Варна

stat 11:20  |  13 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Извършените ремонти са за близо 1 млн. лева, сочат данните на общината Извършените ремонти са за близо 1 млн. лева, сочат данните на общината
Сн.: Dir.bg

Летни ремонти са извършени в 30 общински училища на територията на община Варна.
Това каза директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова пред "Фокус".

През летните месеци дейности са осъществени в Четвърта езикова гимназия, където е извършен ремонт на парна инсталация, подмяна на съществуваща метална дограма, на врати, ел. табла, както и боядисване на помещения.

В СУ „Св. Климент Охридски“ е извършена частична външна топлоизолация, а в Руското училище е поставена нова асфалтова настилка на двора. В ОУ „Йордан Йовков“ е извършен текущ ремонт на помещение с цел превръщане в стая за хранене и класна стая, в ОУ „Патриарх Евтимий“ – поставяне на стълбищен профил и ремонт на мозаечна настилка в актова зала в училището.

Ремонт на санитарни помещения е извършен в двете основни училища „Ангел Кънчев“ и „Васил Друмев“, а ОДК – Варна е с обновени коридори.

В Център за подкрепа за личностно развитие Средношколско общежитие е положена нова външна мазилка на Корпус 2, в ОУ „Цар Симеон І“ е извършена подмяна на врати на класни стаи, вертикални щрангове и вертикален канал в тоалетните. В СУ по хуманитарни науки и изкуства е осъществен ремонт на покрив и инсталация за пожароизвестяване и мълниезащита.

През летните месеци е санирана северната фасада на Корпус А 1 в ОУ „Стоян Михайловски“, извършен е и ремонт на настилка в училищния двор.

„Ремонти бяха направени и в други училища, свързани с подмяна на котли, топлообменници, парни инсталации, подмяна на дограма и др.“, каза още Лилия Христова.

Тя допълни, че предстои въвеждането в експлоатация на готовата закрита спортна площадка в двора на Математическата гимназия и ОУ „Захари Стоянов“, както и на спортните площадки, изградени в дворовете на 10 общински училища.

„Средствата за ремонт, без спортните площадки и съоръженията в Математическата гимназия, са близо 1 млн. лева от бюджета на Община Варна и училищата, взети заедно“, добави Лилия Христова.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК