Джебчии и автокрадци от страната ”работят” във Варна

stat 13:42  |  8 август 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Полицията е разкрила и трите убийства, извършени в града тази година Полицията е разкрила и трите убийства, извършени в града тази година
Сн.: МВР

Джебчии и автокрадци от вътрешността на страната "работят" във Варна през лятото, съобщи зам.-директор на полицията в града комисар Андрей Ангелов.
По думите му обаче и двата типа престъпления са намалели в сравнение с миналата година. Особено при кражбите на коли снижението е почти двойно, предаде БТА.

Според Ангелов обект на кражби стават най-вече автомобилите среден клас. Той уточни, че досега жалбите от чужденци, станали жертва на автокрадците, са единици.

Гастрольори в града са и тези, които извършват телефонни измами, допълни комисарят.

Той отчете, че през първото шестмесечие на тази година в града са регистрирани три убийства, чиито извършители са разкрити. Полицаите са работили по десет случая на изнасилвания. При половината от тях извършителите вече са хванати.

По думите на Ангелов са регистрирани 8 въоръжени грабежа, четири от които са разкрити.

За шестте месеца полицаите във Варненско са хванали повече от 46 килограма хероин и са разбили две наркооранжерии, в които е отглеждан канабис.

От началото на годината в региона са регистрирани малко над 2000 катастрофи, 415 от които тежки. Загиналите са 13, а ранените - 535 души. Полицаите са отнели книжките на 1317 нарушители, издадените заповеди за прекратяване регистрацията на автомобили са 346.

В областта са хванати 652 пияни и 28 дрогирани шофьори.


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Викинг

Викинг

"Viking": По исторически документи и викингските "Саги за кралете". Действието се развива през...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК