Вечеря в небето е най-новата атракция във Варна

stat 09:27  |  31 юли 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Вечеря в небето е най-новата атракция във Варна Вечеря в небето е най-новата атракция във Варна

Вечеря в небето е най-новата атракция във Варна. Тя е част от инициативите, посветени на домакинството на града като Европейска младежка столица.
Платформата на въздушния ресторант се намира в зоната за отдих на Морска гара и предлага невероятно преживяване.

Платформата на небесния ресторант е дълга 14 метра и широка – около 5. Издига се до 50 метра височина с помощта на кран. Местата са 22. Гостите са обезопасени с колани, като за тях се грижат майстор-готвач, двама сервитьори и капитанът на платформата. Посетителите могат да избират между две менюта, като цените са между 100 и 200 лева.

"Едното е коктейлно меню - ще можете да избирате между уиски напитки и гастроспециалитети, а второто меню е вечерно – с 5 степенна гурме вечеря в съчетание на вина от нашите специалисти по вината", каза изпълнителният директор на Dinner in the sky Bulgaria Иван Йотов пред БНТ.

Идеята за небесния ресторант се ражда в Белгия преди 9 години и Варна вече е сред градовете, които предлагат вълнуващото кулинарно преживяване.

Сред първите гости са Емил и Анастасия, които отбелязаха 17-годишнината от началото на съвместния си живот високо в небето.

"Много ми хареса. Изненадата е много приятна и гледката също", сподели Емил Христов.
"Прекрасно, аз знаех за Dinner in the sky в други страни, че го има и го чаках и тука и много се радвам", каза и Анастасия Янкова.

Вълнуващото преживяване в облаците е популярно в 53 страни по света. Небесният ресторант ще остане във Варна до средата на август.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК