Посланик Макаров: Повече руски деца избират България

stat 12:44  |  17 юли 2017 | | / Калина Петрова /  
Ангелкова: С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за Ангелкова: С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за
Сн.: Официален сайт

Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров посетиха два детски лагера.
"Албатрос" и „Бригантина“ се намират по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия. Министърът припомни, че Черноморието ни предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи.

Около 3000 - 4000 деца посещават само „Албатрос“ през летния сезон, предимно от Русия и Украйна. „С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители“, съобщи Ангелкова при визитата в Международния детски комплекс „Албатрос“ в курорта „Св. Константин и Елена“.

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, каза дипломатът.

В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук. Комплекс „Албатрос“ - на 10 км от Варна, се простира върху 14 дка и има гледка към Варненския залив и Ботаническата градина. Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Тук се провеждат и разнообразни спортни прояви на площадките за футбол, баскетбол, волейбол и други игри. В комплекса има танцова зала, лятна сцена, компютърна зона, дискотека, както и класни стаи.

Ангелкова и Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер „Бригантина“ в курортния комплекс „Албена“. Той е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. „Бригантина“ предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви. На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба и дежури медицински работник от лагера.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Борг-Макенроу

Борг-Макенроу

История за голямото съперничество в света на тениса през 80-те години: между спокойния невъзмутим...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК