В детска ясла откриха момченце с подслушвател

stat 10:40  |  19 май 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Детската ясла във Варна Детската ясла във Варна
Сн.: bTV Media Group

Родители от Варна изпратили детето си с подслушвателно устройство на ясла. Майката се усъмнила в отношението на персонала на детско заведение.
Персоналът обаче открил записващото устройство и извикал полиция, съобщи Би Ти Ви.

Момченцето Виктор напоследък станало нервен, плачело и ходило с нежелание на ясла. След като преди месец в медиите бяха разпространени аудиозаписи с груби реплики на персонала към децата в същата ясла, родителите решили да проверят, зашивайки флашка към панталона на момченцето.

При откриването на устройството на втория ден обаче сестрите вместо да извикат майката, се обадили на полицията. От общината обясняват, че тези предмети са потенциално опасни.

Майката Мария Бадинова посочи, че искала само да разберат какво се случва с детето. Не дали има насилие там, а за неговото поведение. „Нямаме обратна връзка – от самото начало питам как е, те ми го бутват от вратата "всичко е наред” и се затваря вратата веднага", обясни тя.

„Съгласно процедурата за сигурност, когато се открие предмет, задължително трябва да бъде информирана община Варна, а след това се уведомяват органите на реда. Това важи за предмети, които са нетипични за детската ясла, посочи, Ася Георгиева от местната дирекция "Здравеопазване”.
Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК