Прокурорка от Варна, пила в работно време, пратена във Видин

stat 13:53  |  18 май 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Цветанка Гетова и нейна колежка бяха засечени следобяд да пият в заведение Цветанка Гетова и нейна колежка бяха засечени следобяд да пият в заведение
Сн.: Правен свят

Доскорошната районна прокурорка на Варна Цветанка Гетова е изпратена да работи като редови районен прокурор във Видин.
Главният прокурор Сотир Цацаров е издал заповед за командироването й за 3 месеца, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Това се случва след две дисциплинарни дела срещу Гетова. Последният случай, заради който срещу нея започна проверка за уронване престижа на съдебната власт, е от март. Тогава тя и заместничката ѝ Милена Дамянова напуснали работните си места малко след обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта.

Срещу тях бил подаден сигнал за употреба на алкохол в работно време и на място техни колеги установили, че само до 15.30 часа двете са направили 5 поръчки на ракия „Бургас 63“, 1 на „Бургаска мускатова“, 2 на уиски „Джак Даниелс“, 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

По информация на "Правен свят" пък Дамянова е командирована в Районната прокуратура в Монтана.

Срещу прокурорките се води дисциплинарка и за случай от края на миналата година, когато жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Той вече бил осъждан за убийството на първата му съпруга. Гетова и Даскалова обаче се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, а след това жената била убедена да оттегли сигнала си.

Заради този случай главният прокурор поиска уволнението на Гетова.

След командироването ѝ във Видин, постът на районен прокурор на Варна временно ще поеме заместникът й Красимир Конов.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК