Варна иска да си върне арабските туристи

stat 14:15  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Курортът ”Златни пясъци” е сред най-посещаваните по българското Черноморие Курортът ”Златни пясъци” е сред най-посещаваните по българското Черноморие
Сн.: Shutterstock

Община Варна се стреми към връщане на арабските туристи в „Златни пясъци”.
В тази посока е и предстоящото участие на Варна в международното туристическо изложение в Дубай – най-голямото в арабските страни. Това обяви пред Дарик Соня Георгиева, шеф на дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Тя обясни, че в Арабския свят „Златни пясъци” е изключително популярен курорт.

Друга цел е превръщането на Варна в крайна точка за обиколните пътувания у нас на платежоспособни туристи от Китай, Япония и Корея. От тук те ще могат да продължат пътуването си в Европа, обясни шефът на туризма в Общината.

Целим се и в по-висока категория туристи от Азербайджан. Варна има шанс да привлече повече платежоспособни летовници от азиатската държава. Традиционно те почиват в Турция, но търсят разнообразие и възможности да летуват в Европа, от което можем да се възползваме, посочи тя.

„Представяме се навсякъде като мирна и спокойна дестинация. Това се търси, защото спокойствието и сигурността са първите изисквания за един турист, когато тръгва на пътуване”, отбеляза Соня Георгиева.

Предстоящият туристически сезон във Варна се очаква да е още по-успешен от миналогодишния. Легловата база в града и съседните курорти вече е резервирана на 100 % за юли и август. Малко са свободните места за юни и септември, по данни на хотелиери и туроператори.

Най-многобройни сред чуждестранните туристи тук са германците. Това лято се очаква ръст от 12-15 на сто на немските летовници.

Повече ще са и руските туристи.

Очаква се завръщане не украинските гости.

Ръст се забелязва и в броя на летовниците от Чехия, Полша, Иран и Израел, посочи Георгиева.


Премиери

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК