Варна иска да си върне арабските туристи

stat 14:15  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Курортът ”Златни пясъци” е сред най-посещаваните по българското Черноморие Курортът ”Златни пясъци” е сред най-посещаваните по българското Черноморие
Сн.: Shutterstock

Община Варна се стреми към връщане на арабските туристи в „Златни пясъци”.
В тази посока е и предстоящото участие на Варна в международното туристическо изложение в Дубай – най-голямото в арабските страни. Това обяви пред Дарик Соня Георгиева, шеф на дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Тя обясни, че в Арабския свят „Златни пясъци” е изключително популярен курорт.

Друга цел е превръщането на Варна в крайна точка за обиколните пътувания у нас на платежоспособни туристи от Китай, Япония и Корея. От тук те ще могат да продължат пътуването си в Европа, обясни шефът на туризма в Общината.

Целим се и в по-висока категория туристи от Азербайджан. Варна има шанс да привлече повече платежоспособни летовници от азиатската държава. Традиционно те почиват в Турция, но търсят разнообразие и възможности да летуват в Европа, от което можем да се възползваме, посочи тя.

„Представяме се навсякъде като мирна и спокойна дестинация. Това се търси, защото спокойствието и сигурността са първите изисквания за един турист, когато тръгва на пътуване”, отбеляза Соня Георгиева.

Предстоящият туристически сезон във Варна се очаква да е още по-успешен от миналогодишния. Легловата база в града и съседните курорти вече е резервирана на 100 % за юли и август. Малко са свободните места за юни и септември, по данни на хотелиери и туроператори.

Най-многобройни сред чуждестранните туристи тук са германците. Това лято се очаква ръст от 12-15 на сто на немските летовници.

Повече ще са и руските туристи.

Очаква се завръщане не украинските гости.

Ръст се забелязва и в броя на летовниците от Чехия, Полша, Иран и Израел, посочи Георгиева.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК