Ден на отворените врати в Окръжен съд-Варна

stat 10:50  |  20 април 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Окръжният съд във Варна Окръжният съд във Варна
Сн.: Официален сайт

На 21 април Окръжен съд -Варна ще бъде домакин на традиционния Ден на отворените врати.
По този повод за пореден път съдии ще се срещнат с млади хора - в ученическа възраст, както и студенти, съобщиха от институцията.

През цялата учебна година съдебната институция е партньор с Икономическия университет - Варна и заедно реализират образователен проект "Младите и правосъдието".

В рамките на този проект двете институции успешно доказаха, че съчетаването на академичното образование и юридическата практика могат да повишат правната култура на бъдещите икономисти, а получените знания да им бъдат полезни, както в професионалната, така и в житейската реализация.

Лекциите на магистрати в аудиториите на университета, съвместните срещи - дискусии, посещението на съдебни заседания в Окръжен съд - Варна, събудиха интереса на младите хора към работата на съдебната власт и трайно засилиха интереса към изучаваните правни дисциплини.

По тази причина и на 21 април, в Деня на отворените врати, предстои поредна среща на студенти-икономисти със съдии от Окръжен съд - Варна.

Втората група млади хора, които ще посетят съда, са ученици от десети и единадесети клас на СУ "Неофит Бозвели" - Варна. Магистрати от Окръжен съд - Варна вече се срещаха с тях през учебната година, в "Час на класа".

Сега тийнейджърите ще влязат за първи път в съдебна зала и ще се запознаят с работата на съда отблизо. Това е второ посещение на деца от това училище от началото на проекта "Час по правосъдие", реализиран съвместно от Окръжен съд, Районен съд и Регионалното управление по образованието - Варна.


Премиери

Без последна спирка

Без последна спирка

Бизнесмен е въвлечен в криминален заговор, докато пътува по ежедневния маршрут към дома си - след...

Малък голям живот

Малък голям живот

В един илюзорен свят, норвежки учен намира решение за пренаселването на Земята - смалява хората...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК