Осъдиха условно 29-годишен за побой на съсед

stat 09:33  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Подсъдимият сам поканил на гости в дома си пострадалия да се почерпят, а после се нахвърлил върху му Подсъдимият сам поканил на гости в дома си пострадалия да се почерпят, а после се нахвърлил върху му
Сн.: Shutterstock

Районният съд във Варна осъди 29-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда на свой съсед, съобщиха от институцията.
29-годишният мъж с инициали Г. К. беше признат за виновен в това, че на 1 май миналата година в дома си, след употреба на алкохол, вследствие нанесени удари с юмрук и ритници, причинил на свой съсед и познат от детинство средна телесна повреда.

Подсъдимият сам поканил на гости в дома си пострадалия да се почерпят за празника заедно с техни приятелки и познати. Ден преди това двамата отново се събирали заедно в дома на подсъдимия, да слушат музика и гледат записи чрез DVD устройство, донесено тогава от пострадалия 23-годишен младеж.

След почерпката, вечерта домакинът станал раздразнителен, започнал да се заяжда и да обижда госта си, като бутнал стола му, съборил го на земята и му нанесъл няколко ритници по тялото.

Младежът си тръгнал, но се върнал за забравеното DVD, което отново предизвикало раздразнение у подсъдимия и нова серия от удари в областта на лицето.

При последвалия преглед на пострадалия в спешния център било констатирано счупване на носните кости, обусловило затруднение в дишането и довело до постоянно разстройство на здравето.

29-годишният подсъдим е неосъждан.

По силата на постигнато между страните споразумение, Районният съд му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Премиери

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК