Съдят крадци рецидивисти, ”изгърбили” мъж

stat 11:52  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Двамата подсъдими вече имат присъди Двамата подсъдими вече имат присъди

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишния Явор Хр. и съучастника му – 30-годишния Златомир Т., за грабеж.
За Явор престъпленето е опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 7 юни 2016 г., в района на ул. „Барутен погреб“ във Варна, Явор и Златомир отнели на мъж от Добрич чанта с 470 долара, 1080 лева, слънчеви очила „Прада“, задграничен паспорт и други вещи на обща стойност 2458 лева с намерението да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване. По време на грабежа нападнатият и ограбен мъж седял в автомобил с отворена врата и прозорец.

Двамата подсъдими решили да го „изгърбят“. Нападнатият се съпротивлявал. Успял да избие ножа от ръцете на Златомир и да излезе от колата. Потърсил помощ, като спрял такси. По радиостанцията шофьорът съобщил в централата на таксиметровата компания за инцидента. Подаден бил сигнал до полицията.

На мястото на инцидента бил намерен метален нож с острие 18 см и иззети дактилоскопни следи. Извършено било и разпознаване, като ограбеният мъж посочил Явор като човека, който му издърпал чантичката с парите, а за Златомир обяснил, че го нападнал пръв и размахвал ножа.

Ддвамата подсъдими са осъждани. Явор Хр. е с две влезли в сила присъди преди извършването на грабежа заедно със Златомир. Той е приведен в затвора, откъдето бил освободен условно предсрочно, за да изтърпи останалата част от наказанието си.

Златомир Т. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд, което било отменено в края на ноември 2016 г. от Апелативния съд.

Ако Явор Хр. бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.

Златомир Т. пък може да търпи наказание от 3 до 10 год. лишаване от свобода.

Щетите от престъплението в размер на 2458 лева не са възстановени до момента. Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК