Съдят крадци рецидивисти, ”изгърбили” мъж

stat 11:52  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Двамата подсъдими вече имат присъди Двамата подсъдими вече имат присъди
Сн.: Архив Дир.бг

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишния Явор Хр. и съучастника му – 30-годишния Златомир Т., за грабеж.
За Явор престъпленето е опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 7 юни 2016 г., в района на ул. „Барутен погреб“ във Варна, Явор и Златомир отнели на мъж от Добрич чанта с 470 долара, 1080 лева, слънчеви очила „Прада“, задграничен паспорт и други вещи на обща стойност 2458 лева с намерението да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване. По време на грабежа нападнатият и ограбен мъж седял в автомобил с отворена врата и прозорец.

Двамата подсъдими решили да го „изгърбят“. Нападнатият се съпротивлявал. Успял да избие ножа от ръцете на Златомир и да излезе от колата. Потърсил помощ, като спрял такси. По радиостанцията шофьорът съобщил в централата на таксиметровата компания за инцидента. Подаден бил сигнал до полицията.

На мястото на инцидента бил намерен метален нож с острие 18 см и иззети дактилоскопни следи. Извършено било и разпознаване, като ограбеният мъж посочил Явор като човека, който му издърпал чантичката с парите, а за Златомир обяснил, че го нападнал пръв и размахвал ножа.

Ддвамата подсъдими са осъждани. Явор Хр. е с две влезли в сила присъди преди извършването на грабежа заедно със Златомир. Той е приведен в затвора, откъдето бил освободен условно предсрочно, за да изтърпи останалата част от наказанието си.

Златомир Т. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд, което било отменено в края на ноември 2016 г. от Апелативния съд.

Ако Явор Хр. бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.

Златомир Т. пък може да търпи наказание от 3 до 10 год. лишаване от свобода.

Щетите от престъплението в размер на 2458 лева не са възстановени до момента. Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Премиери

Геобуря

Геобуря

В бъдещето технологията, която контролира времето, контролира и света. Светът ще преживее бурни...

Честита смърт

Честита смърт

От режисьора на "Паранормална активност: Маркираните" (2014) и от продуцента на "Джезабел",...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК