Изтеглят опасно лекарство от аптеките във Варна

stat 10:56  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението
Сн.: Bulphoto

Препарат за подсилване на имунитета да бъде изтеглен от аптечната мрежа, разпореди Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).
На 16 февруари в Регионалната здравна инспекция във Варна е получена заповед от изпълнителния директор на ИАЛ доц. Асена Стоименова относно блокиране и изтегляне на наличните в аптеки, аптечни складове за търговия на едро с лекарствени продукти и дрогерии в страната количества от продукт с търговско наименование Имунофан спрей.

Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението, се посочва в съобщение на Здравната инспекция.

Притежава характеристиките на лекарствен продукт, но не е разрешен за употреба по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

От страна на РЗИ-Варна са предприети мерки за блокиране и изтегляне на лекарствения продукт Имунофан спрей от търговската мрежа.


Премиери

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК