Изтеглят опасно лекарство от аптеките във Варна

stat 10:56  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението
Сн.: Bulphoto

Препарат за подсилване на имунитета да бъде изтеглен от аптечната мрежа, разпореди Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).
На 16 февруари в Регионалната здравна инспекция във Варна е получена заповед от изпълнителния директор на ИАЛ доц. Асена Стоименова относно блокиране и изтегляне на наличните в аптеки, аптечни складове за търговия на едро с лекарствени продукти и дрогерии в страната количества от продукт с търговско наименование Имунофан спрей.

Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението, се посочва в съобщение на Здравната инспекция.

Притежава характеристиките на лекарствен продукт, но не е разрешен за употреба по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

От страна на РЗИ-Варна са предприети мерки за блокиране и изтегляне на лекарствения продукт Имунофан спрей от търговската мрежа.


Премиери

Междузвездни войни: Последните джедаи

Междузвездни войни: Последните джедаи

a.k.a. "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi": Продължава историята от епизод 7. Рей...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК