Варненската библиотека с чат канал и блог

stat 13:25  |  28 март 2014 | | / Редактор Лилия Чалева /  
В чат канала „Попитай библиотекаря” може да бъдат задавани въпроси за търсени заглавия и вестници В чат канала „Попитай библиотекаря” може да бъдат задавани въпроси за търсени заглавия и вестници
Сн.: freeimages.com

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна вече има чат канал „Попитай библиотекаря”, блог в отдел "Изкуство" и стартира видео уроци за града.
Сред новите инициативи на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна са видео уроци, целящи да запознаят младите варненци с интересни факти от историята на града, съобщи директорът на библиотеката Емилия Милкова, предаде "Фокус". 

Клиповете ще бъдат презентирани пред групи ученици до 8 клас от различни варненски училища, активни по програма „Успех”.

Първото филмче ще е за историята на библиотеката, второто -  за Евксиноград. Видеата ще бъдат представяни в библиотеката.
В дните на уроците ще бъдат прожектирани във фоайето й.

От миналата седмица сайтът на библиотеката вече разполага и с чат канал „Попитай библиотекаря”, където могат да бъдат задавани въпроси за търсени заглавия и вестници. Остава възможността за електронна заявка на книга.

Новост предлага и отдел „Изкуство”. Той вече разполага с блог. На него вече е достъпна виртуална изложба, посветена на варненския композитор Александър Кръстев.

В отдела има негови нотни издания от 1907 година.
В блога могат да се чуят и изпълнения на негови произведения.

Достъпни в дигитален вариант са и творби на Александър Мутафов, който е един от първите български маринисти.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК