Сравнителните данни сочат, че консумацията на електроенергия и съответно средните сметки за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през месец декември на последните две години са почти еднакви – 44,50 лв. за 2016 г. и 45 лв за 2017 г.

С 5% са по-ниски сметките за януари 2018 г. в сравнение с януари 2017 г., а за месец февруари тази година спадът е с близо 12% спрямо средната сметка през февруари миналата година.

Анализът за целия период показва, че през настоящата зима сметките на клиентите са били с 5,5% по-ниски спрямо предходната година.

Намаленото потребление на електроенергия в Североизточна България през зимните месеци на 2017-2018 г., съпоставено с потреблението през 2016-2017 г., се дължи според експертите на компанията на по-топлото време през този зимен сезон.

Енерго-Про напомня, че индивидуалният стил на консумация на електроенергия и прилагането на енергийно ефективни решения играят ключова роля за разходите за ток на домакинствата. Подробна информация за своите сметки за период от 3 години назад битовите клиенти на компанията могат да получат на Информационния портал https://portal.energo-pro-sales.bg, достъпен на интернет страницата на Енерго-Про.