Повдигнато е обвинение на 36-годишния Венцислав А. Той приютил в дома си жертвата – 34-годишния Явор, който от години е с психично заболяване, което се влошило, след като майка му починала и той загубил ипотекираното им жилище. Двамата са се познавали от детските години, съобщи bTV.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров не отговори на въпроса какви са възможните мотиви за престъплението с аргумента, че това не е в интерес на разследването. По думите му на този етап извършителят дава обяснения, които не кореспондират със събраните по делото доказателства.

"Убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Налице е множествена травма, счупени са почти всички ребра на починалия, които са пробили вътрешни органи. Телесните повреди са нанесени с ръце и крака, не е използвано оръжие. Смъртта е настъпила часове след нанесения му побой", посочи Чавдаров.

„Починалият човек е с психични отклонения и наркотична зависимост. В процес на установяване са всички обстоятелства защо извършителят на убийството го е приютил и каква е била неговата роля”, допълни той.

У нас през последните години няма регистър на психично болните.