Окръжен съд-Варна трябваше да разгледа делото срещу бизнесмена и лидер на "Воля", който сега е зам.-председател на парламента и Красимира Колева, обвинени в рекет на наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов. Срещу Марешки е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

В самото начало на заседанието защитата на Марешки поиска отвод на прокурора по делото заради опасения за оказване на натиск извън съдебния процес върху състава на съда, предаде Дарик радио. След съвещание тричленният състав прецени, че искането е неоснователно. Мотивирана от отказа на съда, защитата на Марешки поиска съставът да се отведе от разглеждане на делото.

Съдът прецени, че независимо дали изложените от защитата съмнения се обосновават на обективни факти или не, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е основание съставът да си направи отвод от делото. След изготвяне на протокола от заседанието делото ще бъде предадено за ново разпределение на случаен принцип.

В Специализирания съд в София срещу Веселин Марешки се води още едно дело - пак за изнудване, но на аптекари.

7 вериги бензиностанции дадоха Марешки на КЗК