На мъжа направило впечатление, че няколко дни в къщата на баба Копринка свети лампа постоянно и работи телевизор, но самата тя не излиза, съобщи bTV. 

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя Осман и Станислав да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева. В сряда те решили да извършат грабеж в дома й. Проникнали на първия етаж на къщата й вечерта. 

Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари. 

14-годишният Осман и 17-годишният му брат Станислав са задържани и обвинени за грабеж, изнасилване и убийство. Те са в ареста, като законът предвижда следните наказания – за 17-годишния от 5 до 12 години затвор, а за 14-годишния – от 3 до 10 години.

Братята тормозели местните хора отдавна, но част от тях никога не са подали жалби от страх. Момчетата били записани в училище, но не го посещавали. Общината направили безуспешен опит да разговарят с близките на двете момчета, но това не им повлияло да спрат с набезите. Осман и Станислав са отглеждани от баба си и дядо си. 

"Постоянно са по улиците. Тормозят хората, особено самотно живеещите възрастни жениТе са без родители - майката не се знае къде е, бащата е в затвора", казва съсед на убитата Копринка Маринова. 

От полицията уточниха, че след всяко от престъпленията на Осман и Станислав е уведомявана Районната прокуратура и мерки са взимани. 

От Общинската администрация в Провадия допълниха, че братята са израснали в интернати. Днес 14-годишният Осман е трябвало да мине психиатричен преглед, за да му бъдат окомплектовани документите за настаняване във възпитателно училище. 

От прокуратурата ще внесат искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу двамата братя.