Това се случва по-малко от 24 часа след пилотното пускане на новата автоматизираната билетна система в  градския транспорт във Варна.

Сигналът за вандалския акт е бил регистриран в 5.15 ч. в петък в контролния център.

Извършена е проверка на място от екип на полицията, застрахователите, мобилни групи на ДЗЗД "Обединение модерен транспорт" и представители на Община Варна.

Отстранени са нанесените щети, няма липсващи парични средства, машината за продажба на билети вече е в изправност и работи.

Тя разполага със сигнално и звуково устройство, чрез които е в постоянна връзка с контролния център, където информацията се следи 24 часа в денонощието, съобщи Биляна Якова, ръководител на проекта "Интегриран градски транспорт".

Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна беше пусната пилотно по линия номер 10 от общинската транспортна схема в четвъртък. Тя е част от проекта "Интегриран градски транспорт". Поетапно ще бъдат включени и останалите линии, които обслужват града. В помощ на гражданите са осигурени екипи, които ще помагат на пътниците при ползване на машините за билети.