Тази година Община Варна кандидатства за две номинации в категориите "Туристическо събитие" и "Туристическа дестинация". Туристическото събитие, с което морската столица привлече над 30 000 посетители, е концертът на MTV: MTV Presents Varna Beach, съобщиха от дирекция "Туризъм" в Община Варна.

В грандиозното шоу взеха участие 10 световноизвестни изпълнители, както и звезди от родната сцена. Самото събитие се превърна в реклама за Варна, включително и чрез излъчването на концерта по всички канали на MTV.

В категорията "Туристическа дестинация" Община Варна се включва с курортен комплекс "Златни пясъци" - вторият по големина на българското Черноморие. Тази година курортът отбеляза 60 години от създаването си, време, през което той завоюва свое запазено място на световната туристическа карта. Всеки, който иска да подкрепи номинациите на Варна в годишния конкурс на Министерството на туризма, може да гласува до 10 декември 2017 г. на http://tourismawards.bg, в категории: туристическо събитие и туристическа дестинация.


За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.