Уникалната изложба ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД.

Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството - Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари.

Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по 1,60 метра скулптури.

Стените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово "мастило" собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад.

А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад.

В рамките на изложбата за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. Едни от най-талантливите шеф-сладкари у нас ще демонстрира на живо изкуството за изработка на "сладки пластики".

"Повечето музеи на шоколада представят историята му и процеса на неговото създаване. С този проект ние целим да привлечем вниманието на гражданите и да включим младите в създаването на интерактивен музей на шоколада, единствен по рода си в Европа. Място, където стените са от шоколад и се ядат, където има скулптури на известни личности от шоколад, където човек може да взаимодейства и играе с всяка част на музея. Ще се създадат първите 8 фигури, които да запълнят това ново място. След откриването на фигурите с такса за гражданите, събраните средства ще се използват за първите стъпки по създаването на Музей на шоколада във Варна", обясняват организаторите на специалното кулинарно шоу. 

Проектът се реализира с подкрепата на Варна-Европейска младежка столица.