С този концерт емоционалният артист спазва обещанието, което даде преди 10 години пред пълната зала - да се върне отново в града, в който се влюби - Варна, съобщават организаторите.

Концертът ще бъде още по-специален, защото с него ще бъде открит 15-ият Европейски музикален фестивал в морската столица.

Найджъл Кенеди ще дойде със свой бенд и с програма, която ще хвърли мостове между предкласиката, джаза и неговите собствени композиции
.
Цигуларят продължава да е на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчиняващ се на традиционните догми стил на сценично присъствие.

Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичния бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва лесно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор "Астън Вила".

Кенеди се радва не само на любовта на публиката по цял свят, но е и носител на престижни музикални награди, сред които BRIT, ECHO и много номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум "My World" вече оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

От днес се продават билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна на цени от 40 до 120 лв. - на касата на Двореца на културата и спорта, в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн от eventim.bg.