През пролетта на 2016 г. Стефан се запознал с тогава 13-годишната Мария в ромската махала на варненския квартал „Владиславово“. Двамата решили да се оженят, но срещнали съпротива от страна на родителите си заради младата си възраст. Кандидат-младоженците заплашили родителите си, че ако не им позволят да заживеят заедно, ще се самоубият като Ромео и Жулиета.

На 22 май 2016 г. двете семейства направили дюнюрлюк - годеж по ромските традиции, и младите заживели на семейни начала. 13-годишната Мария забременяла и родила. За раждането била уведомена дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. В акта за раждане на детето за баща бил посочен Стефан С.

Според обвинителния акт той знаел, че булката му е малолетна. Подсъдимият за сексуалното престъпление, каквото е съвкуплението с лице, ненавършило 14-годишна възраст, се е признал за виновен. Престъплението по член 151, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години. Като отегчаващо отговорността му обстоятелство прокуратурата сочи, че Стефан вече е осъждан.

Предстои делото срещу 20-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.