Денят за срещи с българския му колега Румен Радев и премиера Бойко Борисов е  25 август. След стъпването си в морската столица Макрон ще бъде настанен в правителствената резиденция "Евксиноград", в прочутото "Слънчево бунгало", където по принцип отсядат държавният глава и министър-председателят на България.

Едно от най-атрактивните места, които ще посети френският президент, е във Военноморското училище във Варна - симулатор на корабен мостик в Центъра за интегрирано управление.

Маршрутът на делегациите се пази в тайна, а мерките за сигурност ще бъдат засилени, предаде Нова ТВ. Ясно е обаче какво ще правят първите дами, докато мъжете им разговарят – обиколка на Ботаническата градина в Балчик.

Европейската обиколка на френския президент започва днес. Няма важни и неважни страни в ЕС – това се очаква да бъде основното послание на Еманюел Макрон.

През трите дни в Австрия, Румъния и България той ще търси съюзници за реформите в Европа. Днес в Залцбург Еманюел Макрон се среща с канцлера на Австрия и с премиерите на Словакия и Чехия.

Утре в Букурещ ще разговоря с президента и с премиера на Румъния.