В декларация от браншовите организации заявиха, че тези проблеми са общи за цялото Черноморие. Според тях с действията на Симеонов държавата за първи път е показала как трябва да се реши толкова наболял въпрос, отлаган дълго от контролните органи.

"Предприетите мерки от вицепремиера Симеонов показаха нагледно как следва да се защитават интересите на сериозните инвеститори в туризма, които са предимно хотелиерите, а не наложилата се в годините практика да се толерират собствениците на алеи, концесионерите и наемателите на бараките на плажа, което няма нищо общо с туристическата дейност, а хотелиерите плащат рекламации за тяхното неспазване на закона", пише още в декларацията.

От двата съюза изразиха надежда, че държавата ще подходи по същия решителен начин и към справяне с другите сериозни проблеми по Черноморието.

Преди няколко дни служители и работници в нощни увеселителни заведения и ресторанти в Слънчев бряг протестираха срещу акция "Тишина" на Симеонов и призоваха премиера: "Бойко, спри Валери!".

Вчера обаче Бойко Борисов защити действията му, като подчерта, че той действа в рамките на закона, според който силен шум е разрешен до 23,00 часа.

Междувременно вицепремиерът обяви данни, според които хотелите в Слънчев бряг изплащат 12 млн. лева годишно за компенсации на туристи, които са се оплакали от шума.