Нападението е станало малко след полунощ срещу 16 август.

Ирина Милер разказа пред Нова телевизия, че в един момент се е събудила от звука на алармата, но едва успяла да стане, защото била силно замаяна, не можела да си стои на краката, а устата й била пресъхнала. Така разбрала, че е била упоена. Очевидно същото се е случило и с обученото й куче, което не е реагирало срещу крадците. Полицаите, дошли на оглед, също усетили парене в очите.

Къщата има охранителна система, но не и специално в спалнята, в която обирджиите влезли през врата с мрежа.

Когато се събудила, с последни сили успяла да натисне паник бутона. По-късно, при оглед на записите от камерите, се разбрало, че крадците са ровили из къщата  40 минути. Според нея те са търсели документите на част от бижутата, които били единични бройки.

"Подарък са ми от мъжа ми и за мен те имат и сантиментална стойност. Взели са също златен пръстен с глава на пантера, който е моя авторска работа и е с моите инициали "И. Милер", също часовник за 20 000 евро, медальон", каза още бизнесдамата.

След случилото се тя е в шок и не може да заспи, смята да сложи още камери и лазери, за да се предпази от други набези. Жената заяви, че обича България, затова дошла да живее тук преди 5 години, но не вярвала, че е възможно това да се случи.

От полицията съобщиха, че е започнало разследване, но засега не могат да дадат информация.