Бившият премиер преряза лентата на комплекса заедно с Маргита Тодорова - директор "Маркетинг и продажби", и Димитър Станев - заместник-директор "Развитие" в "Албена" АД.
Симеон Сакскобургготски заяви при откриването на центъра, че е много важно младите да бъдат насърчавани да спортуват и пожела на тенисистите да станат медалисти на най-големите турнири в света. Подобни съоръжения не са обикновено явление и в други страни и комплексът ще бъде добра реклама на България, каза бившият премиер. Симеон Сакскобургготски, който бе придружаван от съпругата си Маргарита, пожела "Royal cup" да стане традиционен и обеща всяка година член на неговото семейство да присъства на надпреварата.
Новият тенис център разполага със 7 корта и инфраструктура за почивка, информираха от "Албена"АД. Сред "закачките" на архитектите на комплекса е указател с табели, който сочи 2829 километра до "Уимбълдън", както и разстоянията до други големи турнири.
В "Royal cup" участват 160 състезатели - двойно повече от миналото издание, на възраст до 14 години. Младите тенисисти са представители на България, САЩ, Русия, Великобритания, Кипър, Естония, Украйна, Румъния и Казахстан.