Това заяви кметът на морския град Нина Ставрева в интервю за БТА.

Тя посочи, че това е в резултат на усилията, които общината е положила да привлече летовници.

Централният плаж в Каварна, който от години не беше благоустрояван, посрещна първите летовници напълно променен като общината работи в партньорство с концесионера.

На плажа беше прокаран водопровод и канализация, осигури се течаща вода, душове, медицински пункт, спасители. Пясъчната ивица стана известна с най-евтината сянка на Черноморието - туристите плащаха по два лева за чадър и два лева за шезлонг.

Така много българи, румънци и руснаци избраха Каварна за място на своята почивка, на плажа се чуваше и полска, и чешка реч, казва кметът на Каварна.

По думите на Ставрева общината вече започва подготовка за лято-2017 с изграждане на пешеходна алея, дълга 650 метра, която ще свързва буна 1 и 2.

Съоръжението с дървено покритие ще разполага с 13 къта за отдих - пейки, сенници и много зеленина. В общинския бюджет за следващата година ще бъдат предвидени и средства за нови паркоместа за престой на автомобили в крайбрежната зона, посочва кметът.

Общината има проект и за реконструкция на градския фонтан. Така туристите ще се радват ли на повече хладина през лятото.

"Градският фонтан след обновяване ще стане характерен символ на Каварна с нова визия. Общината обяви конкурс за идеен проект за реконструкция на съоръжението и за облагородяване на прилежащите площи. Вече избрахме двата най-добри проекта и ще търсим европейско финансиране за реконструкцията и подобряване на градската среда", обяснява кметът.

Нина Ставрева е магистър по аграрна икономика и педагогика. Заема кметския пост първи мандат.