Две автоматични пощенски станции (АПС) работят активно в мол „Варна“ - на етаж минус 1 и на открития паркинг на търговския център, съобщи "Топновини".

Смарт куриерите на „Спиди“ и „Еконт“ поемат пратки до 20 килограма без почивка - 24 часа дневно, обслужват клиента за минута и край тях винаги има място за паркиране. Макар да действат по различен начин, „машините“ и на двете фирми са лесни за употреба и с подробни инструкции.

За да се получи пратка от АПС на етаж минус 1, е нужно да се въведе номерът й на сензорния екран на станцията, след което да се вземе пакетът от клетката, която се отвори. Засега тук пратки могат само да се получават, но до края на годината станцията ще заработи и в режим „Изпращане“. Клиентите могат да избират от различни размери на колетите, като най-малкият е XS, a най-големият - L. Заплащането на услугите, както и на наложен платеж, става с дебитна или кредитна карта.

Изпращането от станцията на открития паркинг става с предварително подготвен или отпечатван на място етикет, който се залепя на пратката, преди тя да се постави в клетката. За получаване се въвеждат два ПИН кода или се сканира QR код.

Освен спестеното време, допълнителен бонус за клиентите на новите куриери са и различни отстъпки в цената на услугите спрямо стандартните тарифи на двете компании.