Съветниците в местния парламент гласуваха сумата да бъде получена компанията Action Media, която ще организира домакинството. Фирмата трябва да осигури чрез спонсори и продажби на билети 1 млн. евро, колкото ще струва цялото шоу MTV Crashes Varna.

Решението беше прието от съветниците след повторно гласуване, тъй като първия път не събра достатъчно гласове и се наложи да бъде внесено отново от председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, предаде Дарик.

Ако концертът пропадне, депозитът ще бъде възстановен на общината в пълен размер, след като се приспаднат разходите за реклама.

Точната дата на шоуто ще бъде уточнена допълнително, а Община Варна ще участва в избора на артистите.

Мащабно музикално събитие ще се проведе догодина. Форматът му е свързан с домакинството на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г. и се очаква да привлече погледите на цял свят.

"Проектът има за цел популяризиране на Варна пред огромна тв аудитория. Така ще се постигне разрастване на международния туризъм, огромна реклама на Варна, мотивиране и вдъхновяване на младите хора в България", коментира миналия месец Робърт Куирк, изпълнителен директор на Action Media.

Компанията е част от европейския екип на MTV Еvents. Ивентите имат отлични финансови резултати за партньорите в градове като Ковънтри, Плимут, Корк и Манчестър (Великобритания), както и Милано, сподели Робърт Куирк миналия месец. Той обаче преговаря и с други наши градове, но фаворит му е Варна. Алиша Кийс е сред звездите, които е участвала в концертите, от които възвръщаемостта многократно надхвърля инвестициите. MTV ще подготви подробен медия-план за Варна.

Морската столица ще бъде популяризирана чрез почти всички възможни начини по тв канала пред глобалната аудитория в продължения повече от година.

MTV Crashes е едно от най-големите събития на музикалната телевизия, случващо се на живо и след това излъчващо се в целия свят. От МТV твърдят, че ги гледат около половин милиард души в 160 страни по света. За реализацията на проекта ще работят 600 души - основно от Варна.