Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца с интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни, казаха организаторите, цитирани от "Монитор".

Децата ще се обучават по график, като Детски хор „Ангели” ще провежда репетиции всяка събота от 10до 11,30 часа. Възрастовата група е от 6 до 12 години, а диригент и ръководител на хора е Евгения Григорова.

Школа по изобразително изкуство ще има занятия всяка събота от 11,30 до 12,30 часа. Възрастовата група е от 6 до 12 години, а преподавател е художничката Тереза Зиковска.

Заниманията в Неделното училище ще се провеждат всяка неделя от 10,15 до 11,30 ч. , като ще се обучават 3 групи – две с деца от 6 до 8 години и една - от 9 до 12 години. Преподаватели са Йоанна Калешева и Дияна Янчева.

Школата по иконопис е всяка неделя от 11,30 до 12,30, като ще работи с деца от 7 до 16- годишна възраст, разделени на две групи - от 7 до 10 и от 11 до 16 години. Преподаватели са иконописците Катя и Младен Костадинови.

Школата по актьорско майсторство е всяка неделя от 12,30 до 13,30 часа, а възрастовата група е от 6 до 14 години. Преподаватели са актьорите Мариета и Стефан Златарски.

Подновяват се и беседите, насочени към младежи и възрастни хора на теми за православната вяра и живота на християнина по света. Те се провеждат всеки петък от 18 часа в залата за беседи при храма.

За трета поредна година стартира и Школата по иконопис за възрастни, уточниха от църковното настоятелство, като апелират към родителите, проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности.

Записванията стават на място в храма от 8 до 18 часа.