Форумът ще даде възможност на работодатели от България и чужбина и търсещите работа лица да дискутират и да се запознаят с различните политики и предложения, касаещи младежката заетост.

Информационното събитие се провежда във връзка с изпълнението на проект „Нова възможност за младежка заетост”. Борсата ще се проведе в зала 20 на Двореца на културата и спорта от 10:00 до 17:00 часа.

Търсещите работа ще имат възможност да се срещнат лично с работодатели от региона на Варна, които предлагат възможности за работа в IT сектора, инженерни позиции в областта на електрониката и уредостроенето, консултантски и счетоводни услуги, търговия, банкиране и хотелиерство.

Очаква се да бъдат обявени над 150 работни места за IT специалисти, инженери, счетоводители, банкови служители, продавач-консултанти, финансови и кредитни консултанти, служители в кол центрове, както и различни позиции за пасажерски кораби – рецепционисти, камериери, готвачи и барман-сервитьори.

Част от работодателите са заявили възможности за наемане на студенти с гъвкаво работно време или осигуряване на студентски стажове.