Голямата награда е за "силата, смелостта и безкомпромисния поглед, с които авторът ни води в едно разтърсващо изследване на човешкия дух в копнежа му за чистота и изкупление", според мотивите на журито на 34-ия Фестивал на българския игрален филм, който се проведе във Варна, предаде БТА.

"Златна роза" за най-добър късометражен филм получава "Куче" на Владимир Петев "за деликатния, психологически нюансиран разказ, където преживяванията се случват отвъд събитията и думите".

Специалната награда на град Варна е за филма "Слава" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "за силната и въздействаща история, която с чувство за хумор прави дълбок социален разрез през темата за Малкия човек и Голямата система". Продукцията спечели и отличието за сценарий.

Наградата за операторско майсторство е за Крум Родригес - за "Безбог" и "Слава", за най-добра женска роля - за Ирена Иванова за "Безбог", за най-добра мъжка роля - за Иван Налбантов за "Безбог" и за Димитър Николов за "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, отличени за пълнометражен дебют.

Извънредна специална награда е присъдена на композитора Божидар Петков за музиката му във филма "Спомен за страха" на Иван Павлов и за изключителното му цялостно творчество.

Наградата на Съюза на българските филмови дейци е за "Слава", на гилдията Критика към СБФД - за "Спомен за страха", на публиката - за "Летовници" на Ивайло Пенчев, на акредитираните журналисти - за "Слава".