В същия ценови диапазон летуващите могат да си осигурят и шезлонг, съобщава Moreto.net.

Интерактивна карта на Министерството на туризма е достъпна за всеки посетител на сайта на ведомството - вижте тук >>>

Данните са от всички инспектирани плажове на място от министерството в началото на сезона. Информацията се актуализира след всяка следваща проверка.

Във Варненско са обхванати 20 плажа. От министерството уточняват, че е възможно да има несъответствия в цените предвид, че някои от инспекциите не са скорошни.

Представената справка касае основно ивици, които са наети или отдадени на концесия. Проверка може да бъде направена не само за Варненска област, а и за останалата част от българското крайбрежие.

Според данните от сайта във Варненско най-скъпо платената сянка е на плаж „Ривиера“. Там почиващите трябва да броят по 10 лева на чадър и също толкова за шезлонг. С два лева по-ниска е цената на плаж „Златни пясъци“, на „Св. Илия“, както и на „Слънчев ден“.

Шест лева струва наемането на чадър на „Кабакум-север“, „Св. Св. Константин и Елена“-север и голям плаж, „Панорама“.

Най-масовата цена е 5 лева и тя е валидна за плажовете: „Чайка-север“, „Кабакум-Бисер“, „Кабакум-Русалка“, малък плаж и плаж юг на „Св. Св. Константин и Елена“, Панорама-север, „Буните“, „Шкорпиловци-централен“ и „Бяла-централен2“.

Най-евтино е на „Кабакум-централен“ и „Варна-централен“ - 4 лева.

До картата с ивиците е поставено и каре, което упътва туристите как и къде да подадат сигнал ако видят нередности на плажа, посочват още от министерството.

И припомнят, че телефонът, на който може да се обаждат туристите е 02 9046833, а онлайн сигнали се подават на e-mail: control@tourism.government.bg.