Магистратите решиха, че има реална опасност 52-годишната Анита Желева, както е истинската й фамилия, да се укрие или да извърши друго престъпление, затова отхвърлиха искането и за домашен арест.

Съдът се мотивира с това, че тя има и американско гражданство и е пътувала многократно по целия свят.

"Търсеният по време на няколко претърсвания американски паспорт в дома на обвиняемата странно се появи по време на това съдебно заседание, предаден от единия от адвокатите й, но без необходимите експертизи не може да се твърди, че това е валиден американски паспорт", заявиха от прокуратурата.

Освен това беше взето предвид обвинението срещу нея, че е предложила подкуп от 30 000 евро на полицаите след смъртта на мъжа й - културиста Николай Димов. Подкупът, припомни прокурорът, е бил „за да я измъкне и да оправи нещата“ и че тя „ще плати колкото трябва, за да не стигне случаят до медиите“. Диск със записите на предложенията й за подкупи вече е в кориците на делото.

Роднините на убития 40-годишен мъж приеха решението за оставането на Анета в ареста с аплодисменти, съобщи Нова телевизия.

В същото време обявилата се за "Мисис България" за първи път проговори пред медиите. На влизне в съда тя се разплака, заявявайки, че е невинна, ще остане в България и няма да бяга, защото иска да докаже на всички, че не е убила Николай.

„Има въздействие от страна на сестра му (Милена Димова - б.р.), която е общински съветник и тя е с такива сериозни връзки и ме мачка по най-долен начин. Искам да умра достойно. Не искам да ме мачкат, защото имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ", заяви Мейзер, цитирана от сайта "Петел".

Димова отказа коментар.

Анита Мейзер е с обвинение за убийство по непредпазливост, за което може да получи от 2 до 8 години затвор, а по обвинението за предложения подкуп - до 10 години лишаване от свобода.

Миналата седмица защитата й заяви, че Димов е починал, докато се опитвал да докаже, че може да скъса с мускули две "свински опашки", които му вързала около врата му.