Книжното изложение е разположено в пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център.

Огромно многообразие от книги е изложено в общо 16 шатри.

Вижте снимки >>>

Посетителите имат възможност да избират между 2500 нови заглавия, отпечатани през последната година, предаде Moreto.net.

"В последните години се издават 9-10 хил. нови заглавия. Голяма част от тях са учебници или книги, които се отпечатват еднолично, в малък тираж, и не са насочени към голяма публика. Това означава, че тези 2500 заглавия на практика са по-голямата част от предназначените за широката аудитория, които съществуват в момента на пазара", обясни членът на УС на Асоциация на българската книга Василка Ванчева.

Организаторите са изчислили, че на миналогодишното изложение са преминали около 35-40 хил. броя книги.

"Грешно е схващането, че намалените издания, които се предлагат, са похабени или прекалено стари тиражи. По-ниските цени на нови издания са благодарение на панаирните отстъпки, които пускат издателите", обясни Ванчева.

Тази година ще има особен фокус върху представянето на нови и млади автори. Ще участват общо шест варненски издателства.

Освен срещи с автори и издания в литературния кът на ларгото ще се проведат и шест съпътстващи събития в други градски локации.

Входът за всички прояви около „Алея на книгата" е напълно безплатен. Всички щандове за продажба на книги ще работят от 10.00 часа до 22.00 часа.