След това поетапно ще бъдат обработени площите в Морската градина, като се започне от общинските басейните. Това съобщи шефът на предприятието „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация" д-р Антоанета Тончева за Moreto.net.

Обработката с топъл аерозол срещу комари в зоокъта ще се случи рано сутринта на 31 май, ден преди празника на децата – 1 юни, обясни специалистът.

По думите й препаратите, с които ще се обработва, не са опасни и мястото може да бъде посещавано без проблем още в същия ден.

От общинската фирма ще започнат и повторна обработка срещу кърлежи в Приморския парк. Избуялите високи треви по кварталите обаче създавали сериозни затруднения на служителите, тъй като препаратите не достигали до почвата.

До момента от предприятието са обработили всички дворове на градини и училища на територията на морската столица. Остава само да се пръска в двора на училището в квартал "Галата", добави д-р Тончева.

По думите й графикът за дезинсекция зависи и от времето. Валежите от дъжд допълнително забавяли процеса и пречели на обработката с препарати. Такава била и причината градинките в район „Одесос" още да не са пръскани срещу кърлежи.