За целта част от курорта ще се превърне във фестивална зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове с разнообразна програма.

Фестивалната атмосфера ще бъде допълнена от състезания и демонстрации, работилници, поляна за игри, спорт, музика, лятно кино, кулинарни шоу програми, плажни забавления, мото и акробатични демонстрации и много други активности, в които посетителите могат да се включат.

„Твърде малко внимание се обръща на най-обичаната риба по нашето Черноморие – цацата. Затова ще й посветим цял тридневен фестивал” – казват организаторите и се подготвят да отдадат подобаващо внимание на дребната риба и на всички, които ще посетят събитието.

Зевзеците от близо и далеч ще могат да се включат в атрактивен конкурс за вицове на рибарска тематика, надяждане с цаца и надпиване с бира.

В плажната зона забавленията също ще са от сутрин до вечер - яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки ще върнат забравения младежки дух в района на международния детски лагер. А парти бус ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд.

Понеже  Фестивалът на цацата съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево, кметът ще демонстрира кулинарните си умения като сготви специална рибена чорба пред и за всички посетители. Един от специалните гости на събитието ще бъде Ути Бъчваров с кулинарното си шоу.

Съвсем скоро ще бъдат обявени и останалите участници в програмата на фестивала, подкрепен от Община Балчик, кмета на Балчик Николай Ангелов и кмета на с. Кранево Румен Николов.