Това става ясно от обявената обществена поръчка от Центъра за спешна медицинска помощ за покупка на горива за транспорт и отопление, съобщава Moreto.net.

Посочените количества са прогнозни и са на база потребление за минал период, като центърът ги усвоява според нуждите си.

Общата прогнозна стойност на поръчката със срок за изпълнение две години е 508 600 лева без ДДС.

Най-голямо количество гориво се предвижда да изразходва варненският филиал предвид, че разполага с най-много линейки. Заложените стойности за него са 124 хил. литра диезелово гориво, 16 хил. литра безоловен бензин А-95Н и 4000 литра гориво за отопление.

За останалите филиали в областта е предвидено да ползват дизелово гориво, като за Аксаково са заложени 10 хил. л, Белослав - 8 хил. л, Бяла - 14 хил. л, Вълчи дол - 12 хил. л, Девня - 20 хил. л, Долни чифлик - 28 хил. л, Дългопол - 16 хил. л и Провадия - 32 хил. л.

Според поръчката линейките ще осъществяват зареждане на бензиностанциите на избраната фирма, които се намират на територията на областта. Трябва да бъде осигурено денонощно обслужване на бензиностанциите. Ще се използват карти за безналично плащане.