Варненския окръжен съд отказа да уважи искането на младия мъж да бъде пуснат под домашен арест и да се върне при майка си и баща си в жилището им във Варна.

33-годишният Виктор Панайотов бе привлечен като обвиняем за жестокото убийство на Мартин Тодоров в квартал „Повеляново“ часове след убийството на 29 ноември.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че Панайотов е извършил престъплението.

Съдът счита, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Задържаният е реабилитиран след изтърпяване на наказание "лишаване от свобода" за грабеж, а през тази година срещу него се води досъдебно производство за държане на наркотици, уточняват от съда.

По време на днешното заседание прокуратурата настоя, че рискът задържаният да се укрие е огромен, тъй като много от свидетелите, които са били в станалата трагично известна дискотека в Девня, сочат, че той е бил в пряк контакт със загиналия, предаде moreto.net.

По данни на държавното обвинение Виктор е нанесъл множество прободни рани по тялото на Мартин Тодоров, като последната - в областта на сърцето, е станала причина за смъртта на жертвата.

Макар и реабилитиран, обвиненият е бил съден още през 2000-та година за грабежи, при които е използвал ножове за сплашване, допълни още прокурорът.

През 2015 г. срещу задържания е заведено и досъдебно производство, след като в багажника на автомобила му е бил открит цял арсенал от хладни оръжия, сред които различни ножове, мачете и газов пистолет. Виктор Панайотов е бил задържан и на 14 ноември за притежание на наркотици, отбеляза прокурорът

"Клиентът ми сам се яви в Областната дирекция на МВР след случилото се в Девня", настоя от своя страна адвокат Петър Недков - защитник на обвиняемия-

Недков коментира, че е прочел какви ли не неща за случая на клиента си в пресата, но никъде не било упоменато, че се е явил в полицията сам. Той обаче отказа да коментира защо Панайотов все още не е дал обяснения по случая.

По данни на прокуратурата обвиненият, действително се е явил сам в полицията, но това се е случило в 14:40 часа. Убийството в Девня обаче се е случило в 6 часа сутринта, а приятели на Панайотов са ходили до аптека за превързочни материали, тъй като той е имал две дълбоки прободни рани по ръцете.

Според държавното обвинение мъжът се е явил пред органите на реда преоблечен, изкъпан и с изрязани нокти. Въпреки това свидетелските показания сочат него като единствен заподозрян за зверското убийство. Част от приятелите му пък признали, че са правени опити да бъдат убеждавани да свидетелстват така, че Виктор да бъде оневинен.

Тъй като днес адвокатът му настоя, че трябва да бъде опериран, прокуратурата ще провери дали интервенцията не може да бъде извършена в някоя от затворническите болници в Ловеч и София.

Виктор Панайотов може да обжалва мярката си за неотклонение отново от 10 часа на 8 декември.

За деянието, в което е обвинен, може да получи затвор от 10 до 20 години.