Това гласи решение на Върховния административен съд, обявено днес.

Преди повече от година бизнесменът Веселин Марешки прекара 24 часа в ареста след скандал и спор с общинския съветник Костадин Костадинов пред пицарията „Ред Хот” във Варна. Тогава Марешки удари политика, заради което после му беше повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

Сега според решението на Върховния административен съд, цитирано в прессъобщението, изпратено днес, "дори за полицейските органи (по време на скандала - бел. ред.) да е съществувало съмнение относно характера на извършеното деяние от страна на Марешки, деецът е бил известен и установен от органите на МВР, действията му са били прекратени и липсва опасност той да се укрие. За извършеното от бизнесмена е образувано и бързо производство, следователно издаването на заповед за арест в случая не допринася за постигане на посочените цели и е акт на неоснователна принуда (...)".

Върховният административен съд отменя заповедта за задържането на Веселин Марешки. Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Радвам се, съдът изчисти името ми. Това бе справедливото решение и бе логично да се стигне до него. Жалко е само, че някои хора си направиха реклама на мой гръб", коментира лаконично бизнесменът, цитиран от "Морето.нет"